Geld ligt voor het oprapen op internet

Allemaal hebben we onze inkopen te doen. We gaan daarvoor naar de winkel of struinen het internet af om online (goedkoper) iets aan te schaffen. Maar weet je dat je met online aankopen ook (veel) geld kunt verdienen? Daarvoor zijn er diverse manieren. Ik belicht er drie: de cashback korting, het lezen van e-mails en affiliate marketing.

1. Cashback korting
Er zijn sites zoals ebuy club en Jiggy.nl . Als je hier winkelt en koopt bij de aanbieders die hierbij aangesloten zijn, bouw je cashback korting op. Zodra de opgebouwde korting een door de site vastgestelde limiet bereikt, krijg je die korting op je creditcardrekening overgemaakt. Het kan ook zijn dat je direct korting ontvangt van de aanbieder.

2. E-maillezer
Bedrijven, vooral de grotere, schakelen zogenaamde spaarprogramma’s in om snel een grote groep consumenten te bereiken per e-mail. In die e-mails bieden ze hun producten of diensten aan. Bedrijven betalen zo’n spaarprogramma voor het versturen van die berichten, waardoor deze op hun beurt de lezers een vergoeding kunnen geven. Als lezer hoef je feitelijk alleen maar de e-mail open te klikken om al geld te verdienen. Schaf je iets aan, dan schieten jouw verdiensten omhoog. Bedrijven gaan ervanuit dat een x-percentage van de lezers daadwerkelijk tot aanschaf overgaat. Daar zit dan hun verdienmodel.
Stel nou dat je je bij heel veel spaarprogramma’s laat registeren en je klikt steeds op iedere binnengekomen mail, dan kunnen de inkomsten al snel oplopen tot enkele tientjes per maand. Meld je zelfs iemand anders aan als e-maillezer, dan krijg je daar ook nog een vergoeding over. Hoewel het allemaal heel legitiem is om die e-mails te versturen en het geen spam betreft, bedenk wel dat je overstelpt gaat worden met allerlei aanbiedingen.
Mijn tip
Stel dat je je opgeeft voor zo’n spaarprogramma, maak dan een apart e-mailadres aan dat je daarvoor houdt. Zo houd je je eigen e-mailbox schoon. Mocht je ermee stoppen, kun je dat e-mailadres eenvoudig laten vervallen.

3. Affiliate marketing
Misschien een iets bekendere manier om online inkomsten te genereren is via affiliate marketing. Via jouw website kun je bezoekers doorsturen naar een adverteerder. Als jouw bezoeker een transactie genereert bij die adverteerder, krijg je een commissie. Vooraf spreek je met de adverteerder het te verdienen bedrag af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *