Het Nieuwe tv-kijken

Programma’s bekijken op jouw tijd en op elk apparaat.
Geen kijk- en luistergeld meer betalen. Geen nutsbedrijven meer die tv-kabels leveren. De tv aanzetten op tijden dat het programma uitgezonden wordt, is verleden tijd. Het tijdperk van het Nieuwe tv-kijken is aangebroken.
Bekend is dat zeker de jeugd, en jij misschien ook wel, kijkt wat ze wil zien en ook op tijdstippen dat het uitkomt. Momenteel zijn er diverse internetaanbieders bij wie het verplicht is ook een (duur) tv-abonnement af te sluiten. Dat kan wel oplopen tot € 37 per maand. Minder bekend is dat er ook verschillende andere commerciële aanbieders zijn bij wie je alleen internet kunt afnemen. Dat is al voldoende om via een IP-verbinding een tv-streaming signaal te ontvangen. Je hebt dan een verbinding van minimaal 8 MB beeldstreaming nodig. Het is handig te weten welke goedkopere alternatieven er zijn om tv-programma’s, YouTube filmpjes of andere downloads te bekijken.
Ik geef je enkele voorbeelden.

Gratis tv via internet kijken
Via internet zijn standaard al alle programma’s van NPO 1, 2 en 3 gratis 24 uur per dag te bekijken. Er zit alleen 5 seconden vertraging in. Maar dat verschil zie je pas als je ook de tv aanzet. Wil je ook de commerciële zenders van RTL bekijken, dan betaal je daar € 4 per maand voor. Ook dan kun je op elk moment van de dag bekijken wat je wilt.

NLziet
SBS 6 en Veronica kennen deze dienst nog niet. Toch kun je ook hun programma’s bekijken op jouw tablet, smartphone, televisie, laptop of pc. Je hebt daarvoor een account nodig bij NLziet . Zo kun je programma’s een dag later bekijken, maar dan wel zonder de (storende) reclameblokken. Dat geldt voor de programma’s van de NPO, RTL Nederland en SBS. En dat voor maar € 7,95 per maand. Een heel verschil met het hierboven genoemde maandabonnement van € 37 per maand.
Zelfs een digitale radio kun je aansluiten op je eigen stereo-installatie zodat je gratis muziek kunt horen via de signalen uit de “lucht”.

Mijn tips
• Denk goed na over jouw kijkgedrag en wat heb je dan nodig.
• Kun je bij jouw huidige aanbieder ook alleen internet afnemen of zit je vast aan een all-in-one-pakket?
• Bekijk wat de verschillende internetaanbieders en NLziet je te bieden hebben.
Ik weet bijna wel zeker dat het je ook nog eens een flinke kostenbesparing per maand oplevert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *