Wifi in de praktijk voorbeeld 1.

De krant lezen op de tablet.

Mijnheer belt naar zijn internet service provider om de internet snelheid te verhogen. De service provider Ziggo vraagt niet verder en verkoopt graag een hoger abonnement. Bij installatie door de monteur blijkt het volgende.
Mijnheer heeft een abonnement van 25 Mb en leest zijn krantje via de tablet aan de keuken tafel draadloos. De internet servide provider Ziggo heeft het abonnement verhoogd naar 100 Mb en de klant gaat testen of het nu sneller is.

De eerste fout in deze gedachte is, dat de apparatuur niet is vervangen of getest dat de wifi adapters in de apparatuur ook werkelijk een hogere snelheid kan leveren. Na te aanschouwen hoe mijnheer zijn krant gaat lezen legt de monteur uit wat het werkelijke probleem is.

De combi router/wifi acces point van Ziggo ligt in de huiskamer, mijnheer gaat aan de keukentafel zitten met zijn rug naar het wifi acces point. De gemeten download snelheid in deze situatie is 1mb, dus de snelheid was nog steeds niet goed om de krant lekker te kunnen lezen. Door mijnheer te adviseren aan de andere kant van de keukentafel te gaan zitten (waardoor het wifi signaal niet meer door mijnheer heen hoeft) geeft een download snelheid van 13mb.

Mijnheer was blij dat het euvel bekend is en met de aanpassing, aan de andere kant van de keukentafel te gaan zitten vvas de oplossing. Tevens kan het Ziggo abonnement weer van 100 Mb naar 25Mb wat ook weer kosten besparend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *